Over teksten... door ons... door anderen. Af en toe een uitstapje van woorden naar beelden,

10 mei 2007

Wegener

Net als Hofland gisteravond in NRC Handelsblad heb ik de laatste dagen nagedacht over de verkoop van Wegener (regionale en huis-aan-huiskranten) aan een Brits concern. Mogelijk leidt dit tot nog meer vervlakking als nu al het geval is. In 2005 en 2006 heb ik als correspondent gewerkt voor Groot-Feijenoord, ook een uitgave van Wegener. Vaak word ik op straat en in winkels in de deelgemeente Feijenoord aangesproken met de vragen: Wat is er met de krant gebeurd en waarom staat er bijna geen nieuws meer in over onze wijk. Het enige dat ik kan antwoorden is dat toen alle correspondenten ontslagen werden ze te horen kregen dat er geen ruimte meer was voor uitgebreide (achtergrond)verhalen, maar dat het blad "jong en feel good" moest uitstralen. Met als gevolg vele korte stukjes, die over weinig gaan en veel aandacht voor heel Rotterdam en de regio in plaats van specifieke verhalen over de wijken in Feijenoord.

Gelukkig is er nog De Maasstad. Laten we hopen dat deze krant zal blijven bestaan. Voor actueel lokaal nieuws kunnen we ook terecht op de website www.rotterdamzuid.nl.

De winkeliers van de Spinozaweg in Lombardijen (deelgemeente IJsselmonde) brengen al enige tijd de Spinozakrant uit. Deze staat net als de huis-aan-huisbladen vol met advertenties, maar er zijn plannen in de maak om er in de toekomst ook belangwekkend nieuws voor de wijk en omliggende buurten in te plaatsen. Misschien een nieuwe kans voor correspondenten.

Geen opmerkingen:

Blogarchief

Woorden & Beelden

Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands

Fotografie - (web) design - Libra historica

Bezoek deze website